Asociația  “Future” din Piatra Neamt, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar, a demarat in 2012 proiectul intitulat “Să nu uităm valorile locale – olimpicii județului Neamț” (detalii aici).

Asociația „Future” este o persoană juridică de drept privat, autonomă, neguvernamentală, apolitică și fără scop lucrativ, constituită în baza O.G. 26/2000, cu privire la Asociații și Fundații, cu modificările și completările ulterioare. Asociația „Future” are ca scop principal sprijinirea copiilor în afirmare și a tinerelor talente, scop care poate fi realizat prin acordarea unui ajutor material, financiar și umanitar tinerelor valori din domeniul artistic, științific și sportiv aflate în perioada de afirmare.

 Constatăm, din păcate, că județul Neamț, în ultimii ani, a pus valorile locale pe loc secund. Elevii olimpici din acest județ nu au primit nimic în schimbul muncii lor și a profesorilor îndrumători, deși aceștia, an de an, fac cinste județului Neamț prin rezultatele de excepție obținute la olimpiade. Acum, în condițiile în care sistemul educațional din România se confruntă cu propria criză administrativă și morală, este datoria noastră, a autorităților locale, a ONG-urilor, a persoanelor cu inimi mari, să facem un efort pentru a răsplăti măcar o mică parte din munca depusă de elevi și profesori.

Scopul proiectului

 Asociația „Future” își propune, alături de partenerii săi, să asigure acestor elevi și profesori din Neamt cu rezultate deosebite la olimpiade o serie de beneficii (gratuitati) și, în măsura în care este posibil, recompense financiare.

Grupul ţintă

Grupul ţintă căruia i se adresează acţiunea acestui proiect sunt tinerii olimpici din judeţul Neamţ. Beneficiarii sunt toţi locuitorii judeţului Neamţ.

Desfasurarea activitatilor

Asociația  “Future”, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar, a demarat in 2012 proiectul intitulat “Să nu uităm valorile locale – olimpicii județului Neamț” .

  • Gratuitati

In acest sens se vor organiza campanii de strangere de fonduri in baza oferirii elevilor olimpici de beneficii precum gratuități la transportul în comun, la accesul în instituții de cultură, plimbări cu telegondola, săli de sport etc.. Acestea sunt recompense de bun simț, un minim pe care noi, ca cetățeni ai acestui județ, il putem oferi celor care ne aduc nouă cinste și care ne fac mândri că suntem nemțeni.

  • Oferta de colaborare

Pe lângă parteneriatele în vederea oferirii de gratuități elevilor olimpici, în funcție de banii colectați în acest proiect, www.ziarpiatraneamt.ro,  ca parte integrantă a Asociației “Future” face oferte de colaborare acestor elevi în vederea conceperii de articole care vor fi publicate pe www.ziarpiatraneamt.ro.

Articolele pot fi trimise pe adresa info@ziarpiatraneamt.ro cu mențiunea “Pentru proiectul -Să nu uităm valorile locale: olimpicii județului Neamț-“, iar în funcție de calitatea articolelor și de resursele Asociației „Future” cele mai bune  vor fi premiate.

  • Creare site

Pentru o cat mai buna punere in valoarea a elevilor olimpici si a dascalilor acestora, in cadrul proiectului „Să nu uităm valorile locale – olimpicii județului Neamț” ne propunem crearea unui site de internet unde anual sa fie prezentati elevii pietreni ce au obtinut rezultate la olimpiadele si concursurile nationale si internationale.

Rezultatele scontate. Impactul proiectului

 Dezvoltarea unei comunităţi este posibilă doar prin existenţa unor vârfuri de performanţă cum sunt şi aceşti elevi care merită premiați. Atât timp cât avem posibilitatea să schimbăm această atitudine de indiferență, trebuie să facem tot ce ne sta în putință pentru a recunoaște și răsplăti performanțele obținute la diverse discipline în cadrul olimpiadelor.

Instituțiile de învățământ din Neamț se mândresc cu elevi de excepție, cu rezultate ce încununează o muncă titanică, un talent deosebit și o inteligență excepțională. Munca elevilor și a profesorilor nu trebuie tratată cu indiferență. Merită întreaga noastră considerație și un efort susținut pentru a găsi metode eficiente de a motiva în continuare elevii și profesorii pentru a-și continua munca și a face cinste acestui județ.

În acest sens, Asociația „Future” își propune să nu dezamăgească aceste valori și să găsească soluții pentru a recompensa, în limita posibilităților, olimpicii nemțeni.

Viabilitatea proiectului

Proiectul a fost demarat in anul 2012 pentru a stimula comunitatea locala in a aprecia rezultatele remarcabile ale elevilor olimpici din Neamt. Consideram ca acest proiect va perpetua si anii urmatori traditia premierii elevilor olimpici si a profesorilor coordonatori de catre institutiile locale, dar si de catre ONG-uri sau alte persoane juridice si fizice care apreciaza si promoveaza cultura si valorile locale.

Parteneri

Inspectoratul Scolar Judetean Neamt – Acord de parteneriat nr. 10310/24.09.2012

Primăria Piatra Neamț

Alte persoane juridice si fizice